Sortides amb caiac

El 31 de juliol de 2018 va tenir lloc la primera sortida accessible amb caiac organitzada per SK Kayak i Multicapacitats, en la que van participar-hi 9 membres de l’associació. La travessa va anar des de la platja del port de Llançà, fins a una zona d’esculls. I va ser possible gràcies a l’empresa de caiac empordanesa, que va tenir en compte les necessitats de cadascun dels participants, i va garantir el tracte personalitzat i la seguretat de tothom, amb un equip de voluntaris especialitzats en esports de mar.

Sovint el primer obstacle amb què ens trobem les persones amb discapacitat per aventurar-nos a fer coses noves, som nosaltres mateixos. També els estereotips, gairebé sempre negatius, que té la societat sobre les persones amb discapacitat. I amb l’objectiu de combatre aquestes idees preconcebudes, l’associació va organitzar aquesta jornada, ja que la millor forma de lluitar contra els prejudicis és demostrar que podem aconseguir les fites que ens proposem.

Gràcies a l’èxit de la primera iniciativa, el 7 de setembre vam organitzar la segona jornada de caiac. Una vintena de persones, amb diferents discapacitats i capacitats, van gaudir d’una nova jornada de caiac accessible a l’Empordà.
L’augment considerable del nombre de persones inscrites, demostra la necessitat d’iniciatives com aquesta que permeten a les persones amb discapacitat gaudir de l’esport i la natura. I fomenten la normalització, però especialment la superació personal.

A dia d’avui per béde tots i totes aquestes sortides ja són un fet cada estiu a multicapacitats. Des de l’any 2018 s’han realitzat més d’una dotzena de sortides, I per tant més de 100 persones amb discapacitat i sense han pogut gaudir de l’esport, el Mar i la natura.